HTML

Sweetmeat - Wii nulláról indulva

Kísérlet arra, hogy dokumentáljam csetlésem-botlásaim a Wii kapcsán.

Friss topikok

Linkblog

Eljött hozzátok

2008.12.26. 18:40 sallersanyi

Csak kiböjtöltük a Szentestét, amikor is a Wii leszállt közénk a szekrény tetejéről, nemcsak titokban,  éjjel, a gyermekek álmában (álmai alatt csak nekem) hanem teljes valójában megmutatkozhatott.

Volt nagy öröm persze. A fenyőfa előrelátóan úgy lett felállítva, hogy ne zavarjon se a képbe, se a karmozdulatokba.

Gyakorlott mozdulatokkal összeszerelés (naná, volt időm gyakorolni!) és mivel az alapbeállítások már megvoltak (ami gyakorlatilag csak képernyőméret beállítását jelenti) nekiláthattunk a játéknak. Egyelőre a csomagolt Sports és a második kontrollerhez kapott play volt soron. Szerencsére a kisebbik gyerek még elvolt a többi ajándékával, így a nagyobb nyugodtan kibontakozhatott. Rutinosan kalauzoltam a menük között, néhány tanáccsal is el tudtam látni, amire valószínű rájött volna magától is, idővel (vagy azonnal, ha tudna angolul). Nagyon nagy májer voltam a szemében.

Amíg belemerült a játékba (és a kicsinek is mutogatott ezt-azt) megkezdtem a backup lemezeket gyártani. Itt az idő, hogy reklámozzam a wii magyar közösségét, a wiihungary.hu-t. Itt valószínűleg meg lesz található minden, amire szükségem lesz, vagy pedig meg tudom kérdezni a fórumon. Az itt található leírások egyike szól a backup lemezek készítéséről. A legfontosabb tudnivaló a 4x-esnél nem gyorsabb DVD írás. Verbatim mínuszos lemezek vannak itthon - ez pont megegyezik a posztíró ajánlásával. Talán ez is fontos részlet. Egyelőre mindegyik DVD olvasható.

Aki nincs tisztában a zsargonnal: a backup arra való, hogy ne az eredeti lemezek kopjanak. Mivel fárasztó dolog a Wii lemezekről a PC-be olvasni az adatokat, ezért egyszerűbb, ha mások által gyártott image-eket szerzünk be és azt írjuk ki a DVD-kre. Ugye most már világos mindenkinek?

Azért számoljunk be kis malőrökről is. Az ósdi tévénk csak scart csatlakozóval rendelkezik, ezért beiktattam egy olcsó scart-elosztót. Ezen viszont nagyon halkan jött át a hang. Bizonyára a beiktatott tag megnövelte a csillapítást. Ezt azért nem vettem észre eddig, mert egészen Karácsonyig teljes csendben kellett játszanom. A scart-elosztó kiiktatásával megjött a hangja. Most viszont kicsit kényelmetlen a DVD-zés - Wii-zés közötti váltás. Vagyis kényelmetlen lesz, mert a DVD-nek erősen lecsökkent az ázsiója.

Még arra gondoltam, hogy megfelelő kábel beiktatásával ráteszem a Wii hangját az ócsi 5.1-emre. Persze csak sztereóban, de ez még mindig 100%-kal több csatorna, mint amit 10 éves Videoton tévé tud.

Aki azt mondaná, hogy a Wii-hez nagyképernyős LCD, stb. dukál, annak elmondom, hogy lehet, hogy igaza van, de ez a felnőttek hozzáállása. A gyerekek élményét egy csöppet sem zavarta és ha nem akarunk kitolni magunkkal a gyereknevelés terén, tartsuk magunkat a fokozatossághoz. A Wii + új tévé egy fikarcnyival sem járt volna több örömmmel, mint a Wii a régi tévén. Egy év múlva, ha megtehetjük, lesz új tévé is és az megint ugyanekkora öröm lesz.

A másik érdekes dolog a WiiConnect24 elérhetetlensége volt. Vajon csak a Karácsony miatt halt le az egész, vagy kis hazánk nincs a térképen, ahonnan ezt a szolgáltatást igénybe lehet venni? Vagy kell ez az egész nekem egyáltalán? Ennek még utána kell olvasnom. Irány a wiihungary.hu!

Összefoglalás:

- minimálisan elég a tévé felbontását beállítani

- ha halk a hang a tévén, iktasd ki a scart elosztót

- miért nem megy a WiiConnect24 szolgáltatás?

 

Szólj hozzá!

Címkék: hardver wii wiihungary wiiconnect24 scart

A bejegyzés trackback címe:

https://swiitmiit.blog.hu/api/trackback/id/tr79842869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása